Ara

"KARTAL WEB2 ÖĞRENİYOR" projesi, Soğanlık İlkokulu Sınıf Öğretmeni Meral Kocaibiş ve Eyyup Genç İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Ayşen Tüfekçi kuruculuğunda 10.12.2020 tarihinde İlçemiz bünyesinde 75 öğretmen ile birlikte eTwinning platformunda uygulanmaya başlamıştır. Projeye Okul Müdürümüz Mevlüt ŞAHİN, anasınıfı öğretmenlerimiz Meral SİNÇ ve Dilvin TÜFEKÇİOĞLU da dahil olmuştur.

Projemiz iki ay devam edecektir.

Teknolojiye çok kolay ayak uyduran, özgüveni yüksek, analitik düşünme becerisi yüksek, istediklerinin ne olduğunu bilen, dikkat süreleri kısıtlı olmasına rağmen aynı anda birçok işi yürütebilme yetenekleri sayesinde bu açığı kapatabilen, yaratıcılığa ve yenilikçiliğe önem veren öğrencilere eski standart yöntemler istenilen etkiyi tam oluşturamamaktadır.  Bu nedenle yeni nesil öğrencilere yeni nesil yöntem ve metotlar kullanılması gerekmektedir.

Bu amaçla Kartal eTwinnerlar'ına etiket başvurusunda bulunmadan web2 araçlarını aktif kullanarak eTwinning proje kurma, yürütme, kalite etiketi süreçlerini uygulamalı  eğitim şeklinde vereceğimiz işbirlikli projemizdir.

BEKLENEN SONUÇLAR

Ortaklar eTwinning projeleri hakkında bilgi sahibi olacaktır

Ortakların Twinning projesi yetkinliği artırılmış olacaktır.

Ortakların yardımlaşma, paylaşım ,işbirliği değerleri artacaktır.

Birçok web2 aracıyla ders içeriği üretilebilecektir.

Web 2.0 uygulamalarını kullanan öğretmen sınıfa getirdiği farklı aktivite, programlar ve ürünler sayesinde sınıfına canlılık getirecektir.

Web 2.0 uygulamalarını kullanan öğretmenin değerlendirme çeşitliliği artacaktır. Standart değerlendirmeye alternatif olarak ürün odaklı değerlendirme yöntemlerini kullanabilecektir.

Web 2.0 araçlarını kullanan öğretmen derslerinde daha güncel ve işlevsel içerikleri kullanacaktır.

Web 2.0 araçlarının çeşitliliği sayesinde öğretmen zaman ve mekan konusunda özgürleşecektir. Bu durumda öğretmen daha kısa zamanda daha çok bilgi verebilecek, değerlendirme aşamasındaki vakit kaybını da minimum seviyelere çekerek bu zamanı daha farklı etkinliklerde kullanma imkânı bulacaktır.

Ekm

Okulumuz  önderliğinde kurulan MASALLARLA KODLARKEN ÖĞRENİYORUM PROJESİ anasınıfı öğretmenlerinden Meral SİNÇ kuruculuğunda planlanan projenin okulumuzdan Damla KULEYİN KOŞUM ve Şerife KARAOĞUL 'un da katılımıyla ülkemizin diğer şehirlerinden toplam 10  öğretmenle eTwinning platformunda uygulanıyor.

Projemizin Amacı teknolojinin gelişmesi ile bir problem olarak ortaya çıkan kültür yozlaşması ve farklı kültürlerin etkisi altına girme sorununa çözüm olarak da kodlama doneleri olarak Keloğlan gibi diğer Anadolu Masallarının karakterlerinin kullanılması ile kendi kültürümüzün tanıtılması ve benimsenmesini sağlamaktır.

Kodlamada kullanılacak her türlü kahraman, olay ve araçlarda kendi masallarımızın karakterleri kullanılacaktır.

Ekm

Okulumuz 2/M sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Perihan DEMİRDELEN ÇELİK ile " Masal Masal İçinde Eğlencesi Etkinliklerinde " e-Twinning projesine okulumuzu temsil etmek üzere katılacaklar.

Mrt

"Gelecek İçin Temzi Çevre" E-Twinning projesiyle öğrencilerimize çevre bilinci kazandırmayı hedefliyoruz.

Haberin detayları için Burayı Tıklayınız

Ara

Okulumuz Anasınıfı F Şubesi, öğrencilerin zeka potansiyellerini fark etmeleri ve geliştirmeleri, problemler karşısında çözüm odaklı stratejiler geliştirmeleri, hızlı ve doğru karar verebilmeleri için "Elden Ele Okuldan Eve Oyun" eTwinning projesine ortak oldular.Yürüteceğimiz bu projede, sınıf ortamında üretilen zeka oyunları önce sınıf ortamında oynanması sonra öğrencilerin evlerine  gönderilerek aile ortamında da oynanması hedeflenmektedir.

Kas

"Kültürümüz Daim Olsun" eTwinning projemizin tanıtım videosu yayınlandı.

Kas

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü arşivlerinde bulunan yeni görüntüde, Atatürk'ün Ege Vapuru'nda hiç yayınlanmamış 43 saniyelik kaydı yer alıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyetin geleceğine ilişkin önemli mesajlar verdiği Trabzon seyahatlerinin ikincisinde çekilen vapur içerisinden görüntü ilk kez bu yıl Türk halkıyla buluştu.

Atatürk'ün çocukluk arkadaşı ve ona en yakın isimlerden Salih Bozok, yanından hiç ayırmadığı Kılıç Ali ve başyaveri Cevat Abbas Gürer ile Trabzon'da Ege Vapuru içerisinde yer alan görüntü 1930 yılının Kasım ayına ait.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un 10 Kasım'a bir gün kala paylaştığı görüntüdeki Selanik Türküsü'nü de İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Burcu Soysev seslendiriyor.

Değerli Paydaşlarımız,

Okulumuzda her ay yapılması planlanan ve yapılan çalışmaları e-Bülten olarak "Pusula" adıyla sizlerle buluşturmaya çalışacağız.

Ekm

Kartal İlçemizde görev yapan öğretmenlerin mesleki eğitim ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve daha güçlü bir geleceği inşa edebilmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından planlanan "Kartal Mesleki Gelişim Programı" 21-26 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.