Ekm

2/N Sınıfı öğrencilerimizin, Türkçe dersi Zıt Anlamlı Kelimler konusu kapsamında yaptıkları "Zıt Anlamı Bul Ödülü Kap" etkinliğinin video görüntüleri.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılı temasıyla Codeweek2023 etkinliğimizi tamamladık. 50’den fazla ülkede aktif olarak devam eden Kod Haftası etkinliğiyle öğrencilerimizde  kodlama ve programlamaya dair farkındalığın artırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanmıştır.

Ekm

4-I Sınıfı öğrencilerimizin, Fen Bilimleri dersi "Dünya'nın Hareketleri" konusunda yaptıkları sunumlardan kareler.

Ekm

3-A Sınıfı öğrencilerimiz Matematik dersinde, sayıları Romen Rakamları ile yazarak saat yaptılar.

Ekm

Ergenekon İbrahim Şakir İlkokulu öğretmen ve öğrencileri olarak hayvanları önemsiyoruz. Onlara olan sevgimizin önce mahallemizde yayılmasını sağlamaya çalışıyor, onları koruyor ve besliyoruz.

Ekm

2-H ve 3-E Sınıflarımızın öğretmenleri Murat SARU ve Hülya ULUDAĞ rehberliğinde hazırladıkları "4 Ekim Hayvanları Koruma Günü" sunumu.

Ekm

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sebebiyle okulumuzda yaptığımız etkinliklerden kareler.

Ekm

2-H ve 3-E Sınıfı öğrencilerimizin, öğretmenleri Murat SARU ve Hülya ULUDAĞ rehberliğinde hazırladıkları, günün anlam ve önemini anlattıkları video.

Ekm

Kartal İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından okulumuzda diş taraması yapıldı. Ayrıca diş sağlığı ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı görevlisi Yasemin KELEŞ tarafından, velilerimize yönelik olarak "İlkyardım Semineri" düzenlendi.

Eyl

2/E Sınıfı öğrencilerinin, öğretmenleri Sibel TÜRKER rehberliğinde okulumuzun spor salonunda yaptıkları Beden Eğitimi ve Oyun etkinliğinden kareler.

Eyl

25 Eylül- 1 Ekim İtfaiyecilik Haftası kapsamında konferans salonumuzda, 2/D Sınıfı tarafından organize edilen bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tuzla İtfaiyesi Amir Yardımcısı Cihan GÜNGÖR okulumuzun davetlisi olarak katıldı. Etkinlikte, öğrencilere itfaiyecilik mesleğini tanıtıldı. Yangın tehlikesine karşı nasıl korunacaklarına yönelik bilgiler verildi.

Ara

Okulumuzda Anasınıfı Öğretmenimiz Meral Sinç'in kuruculuğunda "Bir Araya Gelelim İyi Hissedelim" eTwinning projesi uygulanmaya başladı. Projeye okulumuz adına, Okul Müdürümüz Mevlüt ŞAHİN, Rehber Öğretmenlerimiz Gökçe PİROĞLU AKÇAKMAK ve Cansu BAKLACI,Sınıf Öğretmenimiz Perihan DEMİRDELEN ÇELİK, Özel Eğitim Öğretmenimiz Sevgi Simay UZUN, Anasınıfı Öğretmenimiz Dilvin TÜFEKÇİOĞLU dahil oldu.

Toplamda dört farklı okuldan on öğretmenin görev aldığı projede, kapsayıcı ve özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin, sınıf ortamında aktif katılımlarını destekleyip; yeni yöntem ve tekniklerden faydalanarak sosyalleşmeleri amaçlanmaktadır. Yapılacak etkinliklerle, kaynaştırma öğrencilerinin sınıf içi etkileşimi artacak ve kendine güven duygusu gelişecektir.

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden Hülya DEMİR' in ortaklarından olduğu "Felsefe Avcıları" eTwinning projesi Kasım Ayı itibariyle  etkinliklere başladı. Ulusal çapta yürütülecek olan 10 ortaklı Felsefe Avcıları projesi, çağımızın becerileri olarak kabul edilen eleştirel, yaratıcı, işbirliğine dayanan ve özenli düşünmeyi, erken yaşlardan itibaren çocuklara kazandırmayı amaçlayan bir yöntem olan p4c eğitimini kapsamaktadır. Aynı zamanda proje içerisinde kullanılan zengin web2 araçları ile çocuklarımıza teknolojiyi güvenli ve doğru bir şekilde kullandırmak hedeflenmektedir.